Desert chec cu cacao si nuci

de CameliaR in Dulciuri, 22 Apr 2017 | 5595 vizualizari

 

Delicii de Paste! Am pregatit acest chec de Paste, iar cei dragi au fost tare incantati de el. A fost pufos si foarte delicios. Noi l-am servit si dimineata, alaturi de o cana cu lapte.  
 

 

INGREDIENTE

  • 190 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 80 g nuci macinate
  • 1 praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si nuci:

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea  tare. Peste galbenusuri, punem treptat, cate o lingura de ulei si amestecam cu o lingura. Procedam astfel pana terminam de incorporat in galbenusuri, toate cele 4 linguri de ulei. Adaugam treptat amestecul de oua peste bezeaua tare. Amestecam incet cu o spatula, de jos in sus. Adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu miscari largi. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata faina.

Turnam jumatate din compozitia obtinuta intr-un bol. Omogenizam cele 2 linguri de cacao cu apa. Trebuie sa obtinem o pasta diluata, ca sa o putem incorpora bine. Adaugam acest amestec peste una din jumatati. Amestecam bine pana se incorporeaza perfect. Adaugam apoi 2-3 linguri de nuca macinata. Amestecam. In cealalta jumatate, adaugam 1 lingura de nuca macinata si amestecam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Adaugam o lingura din compozitia alba, apoi adaugam o lingura din compozitia cu cacao. Procedam astfel pana terminam de asezat in tava, ambele compozitii. Deasupra, presaram nuca macinata si nuca intreaga. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 180 grade C, timp de 35-45 de minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie